Kampdagboek

Kampdagboek

12 juli

Om 16u kwamen alle leden aan op de kampplaats. Door het slechte weer dat voorspeld werd, kwam de +12 toch niet met de fiets naar de kampplaats. Iedereen installeerde zich in de kamers en tenten en kon de kampplaats van dit jaar ontdekken. Daarna konden we met z'n allen genieten van de pastabar die de kookploeg voor ons had klaargemaakt.

Na het afscheid kon het kamp van start gaan met het startspel. De leden moesten opdrachten volbrengen om hun taakgroepkaartje te verdienen. 

13 juli

Vanochtend stonden we om 8u al paraat om aan onze eerste volledige kampdag te beginnen. We werden gewekt door de druppels van de regen en begonnen de dag met een actief beginspel.

‘s Middags bereidde de kookploeg aardappelen met worteltjes en erwtjes en worst.

De leden konden hun energie terug opdoen voor de actieve middag die hen te wachten stond. De Pagadders leerden sjorren van hun leiding. De Rojo’s maakten een metselkoek, en trokken daarna naar het bos om elkaars vlag te veroveren.

De Knimmers hadden een iets kortere nacht doordat ze afgelopen nacht verrast werden met een nachtspel. Voor velen was dit de eerste keer. Ze gingen in het bos op zoek naar de dierengeluiden die verdedigd werden door de leiding. De winnaars kregen een vrijstelling voor de doop. Door de dag speelden ze Homo Universalis waar ze op zoek gingen naar de Knimmer die de meeste opdrachten kon doorstaan.

De Sjo’ers trokken met de fiets het dorp in en speelden een mix van Cluedo en De Mol. ‘s Avonds konden we nog lekker genieten van tomatenroomsoep en pasta met boterhammen.

14 juli

De ochtendstond had goud in de mond! We startten de dag met het een actief spel waarbij de leden zich al volledig konden laten gaan. ‘s Middags kwamen de 3 titanen van KSA ten tonele. Zij kwamen langs om de leden om hulp te vragen in hun queeste door het Oude Griekenland.

Daarna konden de leden aanschuiven aan het middagmaal met deze keer kip met appelmoes en opgebakken patatjes. De leden EN leiding waren lovend over de aardappelen en aten hier ook hun buikjes mee rond. 

De Pagadders brainstormden voor ideeën voor op talentenjacht. We kunnen al vertellen dat het een strijd tussen de jongens en meisjes gaat worden, maar wie vertolkt welke rol?

De Rojo’s konden na het middagmaal eindelijk genieten van hun metselkoek. Deze had na gisteren een nacht in de koelkast kunnen opstijven, en we weten allemaal dat alles wat een nacht de tijd heeft gehad, altijd beter smaakt.

De Sjo’ers begonnen samen met hun leiding aan een sjorring bij hun tenten. Zo kunnen ze hun eigen chillplek creëren door zelf iets te bouwen. ‘s Avonds stonden hotdogs op het menu. Wie afgelopen tijd een beetje onze Facebook heeft gevolgd, weet dat wij vlijtig meededen aan de sandwichactie van La Lorraine. Ook de leden aten massaal sandwiches om mee te sparen voor gratis sandwiches op kamp. We spaarden in totaal ook 1000 sandwiches en konden hier met z’n allen van genieten.

De dag sloten we af met het Swingpaleis. Per taakgroep kon iedereen zich volledig uitleven op de leukste liedjes tijdend deze swingende quiz. Zelfs de lichtsnoer hield het niet uit tussen het feestgedruis en viel tijdens de sfeerronde naar beneden.

15 juli

Vanochtend vroeg vertrokken de +12-leden op tweedaagse. Om 8u stonden de Sjo’ers aan de bushalte om zo naar het station van Aarschot te rijden. Daar namen ze de trein richting Oostende. Eens ze op de camping geïnstalleerd waren, stond hen een adventurepark te wachten. In de avond trakteerde de leiding op frietjes en gingen ze met hun groep van 21 personen bowlen. De bowlingbaan kleurde bijna volledig blauw. Een uurke later dan de Sjo’ers vertrokken ook de Knimmers op hun tweedaagse uitstap.

Zij namen de trein richting Wallonië. Sommigen kregen al schrik dat ze hun beste Frans moesten bovenhalen. Aangekomen in Stavelot, installeerden ze hun tentjes en gingen ze het dorp verkennen. Zo leerden ze al snel de Ardennen kennen op z’n mooist. Met mooie uitzichten, kastelen en door midden in de natuur te zijn kon hun dag al niet meer stuk. ‘s Avonds nam de leiding hen mee het dorpje in om samen iets te drinken en te genieten van frietjes.

De -12-leden bleven op de kampplaats en lieten zich helemaal gaan nu de oudere leden weg waren. De Pagadders hielden hun doop, waar de leden zich vuil konden maken zonder zich zorgen te maken over vlekken op hun kleren, want die kwamen er sowieso op.

De Rojo’s trokken naar Baal om het dorp te verkennen met een uitdagen dorpspel. ‘s Middags werden we verwend met gehaktballetjes in Provençaalse saus en ‘s avonds kon ieder z’n eigen smoske beleggen. De Rojo's konden deze nacht genieten van een nachtje slapen in de tent.